més viatges que Meló (o que el Meló)

S’usa per a posar de manifest que algú va moltes voltes a un lloc determinat o que fa molts viatges per a resoldre una qüestió determinada.

En el llibre En gris marengo, de Joan Josep Cardona Ivars, podem llegir:

I aquí que la tenim passant per davant del taller on ell treballa, acompanyada de l’amiga i fent més viatges que el Meló.

NOTA: Fa referència al corredor novelder José Morant Fuentes, de malnom Meló o El Meló. Era un corredor de fons. En els anys vint va fer el recorregut Alcoi-València-Alcoi (uns 220 km aproximadament) en 30 hores. La prova la va fer a primeries de febrer. Feia fred i algunes etapes de la cursa varen ser especialment dures, com ara la travessia del Port d’Albaida. Va fer el recorregut d’Alcoi a València en 15 hores, a una velocitat mitjana de 7 km/h. A València el va rebre en l’ajuntament qui aleshores era alcalde, Carlos Sousa Álvarez de Toledo, marqués de Sotelo, i li va donar la benvinguda en nom del poble de València. Després d’unes hores de descans, Morant va mamprendre el trajecte invers, València-Alcoi, que va fer també en 15 hores.